3 Şubat 2015 Salı

Alanya Mahmutlar Günlük Kiralık Hakkında Bilgiler

     Bugün sizlere Alanya' ya bağlı olan Mahmutlar beldesi ya da mahallesinden bahsedeceğim. Alanya' nın doğusuna olan belde yaklaşık olarak 10 km uzaklıktadır. Nufus olarak yaklaşık 60.000 civarında olan belde de birçok yabancı uyruklu vatandaş yaşamaktadır. 2005 senesine nazaran hızlı bir gelişme gösteren Mahmutlar, hem yerli turistlerin hemde yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.




     Son 5 yılda aşırı bir yapılaşma oldu. Çeşitli residence yapılarının yanında villalar ve tatil kompleksleri inşa edildi. Bu yapıların birçoğu yabancı (genelde Rus vatandaşları) uyruklu kişilere satıldı. 2015 yılı itibariyle bu yapılaşma halen devam etmekte. Genelde ev fiyatları 30 bin euro dan başlıyor 200 bin euro ya kadar çıkabiliyor. Ortalama 50 - 60 bin euro ya denize yakın havuzlu 2+1 daire almak mümkün. Eğer 1+1 ev almak isterseniz yine 35 bin euroyu gözden çıkartmak gerekiyor. İklim olarak Alanya' dan  1-2 derece daha sıcak olan Mahmutlarda aynı zamanda çok sayıda 4 yıldızlı otel bulunuyor. Bunların yanında sınırlı sayıda da olsa 5 yıldızlı oteller bulunmakta. İnşa edilen evler zaten 4 yıldızlı otel seviyesinde. Hatta bazı kompleksler 5 yıldızı yakalamış durumda. Öyle ki site içerisinde spor salonları, hamamlar, saunalar, kapalı ve açık yüzme havuzları bulunmakta. İşte bu noktada tatilcilere alternatif olarak tatil yapma imkanı sunan Alanyada denize yakın günlük evler kiralaması yapılarak, tatil daha ekonomik olarak gerçekleştirilmekte. Daire kiraları günlük olarak 80 lira ile 150 lira arasında değişiyor. Bu dairelerde ortalama 4 kişinin kaldığını düşünürsek, otele verilecek 1 günlük ücret ile 4 kişilik bir aile tatil yapabilmekte. Hemde 4 yıldızlı otel konforunda.



     Mahmutlarda gezilecek yerlerin başında, sahilleri ve muhteşem güzellikte olan parkları ilk sıraları alıyor. Özellikle sahil kenarında kurulu olan (sahil yolunda ve mezarlığın yanında olan park) parkta piknik yapmak için çardaklar bulunuyor. Burada mangal yakılmasına da izin veriliyor. Ayrıca Mahmutlarda birçok restoran ve lokanta bulunmakta. 2014 yılı itibari ile Burger King ve 2M migros açıldı. Ayrıca Simit Sarayı  ve meşhur pastanelerden olan Hancı ve Çıtırım pastaneleride şubelerini Mahmutlara açtılar. Dominos pizza ve yine birçok ünlü market ve mağazalarında bulunduğu Mahmutlar, Türkiye' nin birçok ilçesinden daha büyük durumdadır. Evet bir belde olmasına rağmen adeta bir şehir havasında olan Mahmutlarda tatil yapmak için tereddüt etmenize gerek yok. Muhteşem sahilleri, modern yapıları, harika doğal yapısı ve iklimi ile sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacaktır. Şimdiden iyi tatiller...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder